Chleb z ziarnami, bez mąki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180  °C

Składniki:

    ciasto
  • słonecznik łuskany - 1 szklanka
  • otręby pszenne - 1 szklanka
  • otręby owsiane - 2 szklanki
  • ziarna siemienia lnianego - 8 łyżek
  • jajko - 8 sztuk
  • sól do smaku - 3 szczypty
  • olej rzepakowy - 8 łyżek
  • proszek do pieczenia - 3 łyżki
  • ziarna sezamu - 8 łyżek
  • serek homogenizowany naturalny - 300 gramów
  • ser biały półtłusty - 250 gramów
  • posiekane orzechy i migdały - 5 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystko razem wymieszać.
  2. Wlać do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą formy i piec.