Chlebek bananowy z wiśniami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • banan - 4 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.3 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • mąka - 1.5 szklanek
  • płatki migdałów - 1 opakowanie
  • wiśnie bez pestek - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W dużym naczyniu wymieszać roztopioną Kasię z rozgniecionymi bananami.
  2. Wmieszać cukier, roztrzepane jajko, wanilię.
  3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczyptą soli. Wymieszać.
  4. Dodać wiśnie, przełożyć do keksówki i posypać płatkami migdałowymi.