Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 sztuka
szyjki rakowe (mrożone lub w zalewie)200 gramów
pęczek rzodkiewki1 sztuka
zielony ogórek1 sztuka
jogurt naturalny600 mililitrów
jajka przepiórcze8 sztuk
musztarda sarepska1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W małym garnku zagotuj 200 mililitrów wody i rozmieszaj w niej Barszcz czerwony ekspresowy Knorr. Następnie odstaw go na bok, aby wystygł. Rozmroź szyjki rakowe.
Krok 2
Chłodnik pomieszaj z zimnym jogurtem. Zetrzyj ogórka i rzodkiewkę na tarce o grubych oczkach, po czym połącz je z chłodnikiem.
Krok 3
Dopraw do smaku szczyptą świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną musztardy. Dodaj szyjki rakowe. Chłodnik odstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie ugotuj jaja na twardo.
Krok 4
Podawaj z ugotowanymi na twardo, przekrojonymi na pół jajami przepiórczymi (po dwa jaja na porcję).
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl