|
Składniki | ||
woda | 1.7 litrów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
mąka | 5 dekagramów | |
skórka chleba razowego | 0.5 sztuk | |
jajka ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
koper | 1 łyżka | |
szczypiorek | 1 łyżka | |
śmietana | 1 szklanka | |
cukier | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 1,7 litra wody, dosyp mąkę i startą skórkę chleba razowego. |
Krok 2 |
Zostaw w chłodnym miejscu na 2-3 dni. Po tych kilku dniach, dokładnie wymieszaj, przecedź i zagotuj. |
Krok 3 |
Następnie ostudź, wlej śmietanę i utrzep trzepaczką. |
Krok 4 |
Pokrój w kawałki jajka. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dodaj do zupy pokrojone jajka, posiekany koperek i szczypiorek. |
Krok 5 |
Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr czosnek oraz cukrem. |
Autor: przepisy.pl |