| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 1.7 litrów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| mąka | 5 dekagramów | |
| skórka chleba razowego | 0.5 sztuk | |
| jajka ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
| koper | 1 łyżka | |
| szczypiorek | 1 łyżka | |
| śmietana | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj 1,7 litra wody, dosyp mąkę i startą skórkę chleba razowego. |
| Krok 2 |
| Zostaw w chłodnym miejscu na 2-3 dni. Po tych kilku dniach, dokładnie wymieszaj, przecedź i zagotuj. |
| Krok 3 |
| Następnie ostudź, wlej śmietanę i utrzep trzepaczką. |
| Krok 4 |
| Pokrój w kawałki jajka. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dodaj do zupy pokrojone jajka, posiekany koperek i szczypiorek. |
| Krok 5 |
| Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr czosnek oraz cukrem. |
| Autor: przepisy.pl |