Chłodnik staropolski

25


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
woda1.7 litrów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
mąka5 dekagramów
skórka chleba razowego0.5 sztuk
jajka ugotowane na twardo2 sztuki
koper1 łyżka
szczypiorek1 łyżka
śmietana1 szklanka
cukier1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 1,7 litra wody, dosyp mąkę i startą skórkę chleba razowego.
Krok 2
Zostaw w chłodnym miejscu na 2-3 dni. Po tych kilku dniach, dokładnie wymieszaj, przecedź i zagotuj.
Krok 3
Następnie ostudź, wlej śmietanę i utrzep trzepaczką.
Krok 4
Pokrój w kawałki jajka. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dodaj do zupy pokrojone jajka, posiekany koperek i szczypiorek.
Krok 5
Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr czosnek oraz cukrem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl