Przygotowanie |
Krok 1 |
Liście szczawiu oczyść, dokładnie umyj i pokój. |
Krok 2 |
W rondlu zagotuj 600 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. |
Krok 3 |
Dodaj szczaw i gotuj 5 minut. Odstaw do wystygnięcia. |
Krok 4 |
Jaja ugotuj na twardo i pokrój w cząstki. Dymki ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Ogórek pokrój w kostkę. Natkę i koperek posiekaj. |
Krok 5 |
Do zimnego bulionu szczawiowego dodaj połowę pokrojonej dymki ze szczypiorkiem, połowę ogórka, połowę natki i koperku. |
Krok 6 |
Wszystko zmiksuj. |
Krok 7 |
Do zmiksowanej zupy dodaj jogurt. Przypraw pieprzem. Dodaj pozostawiony ogórek, dymkę ze szczypiorkiem, natkę i koperek oraz pokrojone jajka. Chłodnik szczawiowy podaj po schłodzeniu. |