| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Liście szczawiu oczyść, dokładnie umyj i pokój. |
| Krok 2 |
| W rondlu zagotuj 600 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. |
| Krok 3 |
| Dodaj szczaw i gotuj 5 minut. Odstaw do wystygnięcia. |
| Krok 4 |
| Jaja ugotuj na twardo i pokrój w cząstki. Dymki ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Ogórek pokrój w kostkę. Natkę i koperek posiekaj. |
| Krok 5 |
| Do zimnego bulionu szczawiowego dodaj połowę pokrojonej dymki ze szczypiorkiem, połowę ogórka, połowę natki i koperku. |
| Krok 6 |
| Wszystko zmiksuj. |
| Krok 7 |
| Do zmiksowanej zupy dodaj jogurt. Przypraw pieprzem. Dodaj pozostawiony ogórek, dymkę ze szczypiorkiem, natkę i koperek oraz pokrojone jajka. Chłodnik szczawiowy podaj po schłodzeniu. |