Chłodnik z buraków i kurczaka

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kwas chlebowy1.6 litrów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
kurczak pieczony30 dekagramów
buraki50 dekagramów
śmietana1 szklanka
jajka ugotowane na twardo2 sztuki
koperek
natka pietruszki
cukier1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz i obierz buraki. Zawiń w folię aluminiową i upiecz.
Krok 2
Buraki po wystudzeniu zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Wlej śmietanę do kwasu chlebowego i utrzep trzepaczką.
Krok 4
Jajka pokrój w kawałki, mięso w paski. Do kwasu chlebowego ze śmietaną dodaj buraki, pokrajane w kawałki jaja oraz mięso.
Krok 5
Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz cukrem. Podawaj z koperkiem i natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl