|
Składniki | ||
kwas chlebowy | 1.6 litrów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | ||
kurczak pieczony | 30 dekagramów | |
buraki | 50 dekagramów | |
śmietana | 1 szklanka | |
jajka ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
koperek | ||
natka pietruszki | ||
cukier | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opłucz i obierz buraki. Zawiń w folię aluminiową i upiecz. |
Krok 2 |
Buraki po wystudzeniu zetrzyj na tarce o dużych oczkach. |
Krok 3 |
Wlej śmietanę do kwasu chlebowego i utrzep trzepaczką. |
Krok 4 |
Jajka pokrój w kawałki, mięso w paski. Do kwasu chlebowego ze śmietaną dodaj buraki, pokrajane w kawałki jaja oraz mięso. |
Krok 5 |
Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz cukrem. Podawaj z koperkiem i natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |