| |||||||||
| Składniki | ||
| kwas chlebowy | 1.6 litrów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | ||
| kurczak pieczony | 30 dekagramów | |
| buraki | 50 dekagramów | |
| śmietana | 1 szklanka | |
| jajka ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
| koperek | ||
| natka pietruszki | ||
| cukier | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Opłucz i obierz buraki. Zawiń w folię aluminiową i upiecz. |
| Krok 2 |
| Buraki po wystudzeniu zetrzyj na tarce o dużych oczkach. |
| Krok 3 |
| Wlej śmietanę do kwasu chlebowego i utrzep trzepaczką. |
| Krok 4 |
| Jajka pokrój w kawałki, mięso w paski. Do kwasu chlebowego ze śmietaną dodaj buraki, pokrajane w kawałki jaja oraz mięso. |
| Krok 5 |
| Chłodnik dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz cukrem. Podawaj z koperkiem i natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |