Chłodnik z fetą

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr2 sztuki
jogurt naturalny250 mililitrów
śmietana 30%250 mililitrów
szczypiorek1 pęczek
koperek1 pęczek
ser feta1 opakowanie
cytryna1 sztuka
ogórek zielony1 sztuka
rzodkiewka1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
W sporym garnku doprowadzamy do wrzenia 750 ml wody. Gdy już się zagotuje dodajemy barszcz czerwony i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Najlepiej w tym celu wstawić garnek do większego naczynia z zimną wodą.
Krok 2
Ogórka obieramy, a rzodkiewki dokładnie płuczemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z jogurtem i śmietaną do zupy, kiedy ta osiągnie temperaturę pokojową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut.
Krok 3
Przed podaniem do chłodnika dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl