Chłodnik z marchewki

19


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
marchew (obrana i pokrojona w plastry)1 kilogram
Bulion na włoszczyźnie Knorr3 sztuki
cebula pokrojona w kostkę1 sztuka
czosnek posiekany, ząbek1 sztuka
kawałek świeżego imbiru1 sztuka
jogurt naturalny250 mililitrów
sok z 1 limonki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz czosnek przesmaż na margarynie. Dodaj pokrojona marchew oraz imbir i smaż chwilę.
Krok 2
Wlej bulion przygotowany z 1,5 l wody i kostek rosołowych. Całość zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy marchew będzie miękka.
Krok 3
Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i wystudź. Wstaw do lodówki.
Krok 4
Przed podaniem dodaj jogurt oraz sok z limonki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl