Chłodnik z rzodkiewki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • świeże ogórki gruntowe - 3 sztuki
  • pęczek rzodkiewek
  • jogurt naturalny - 1 litr
  • kefir - 0.5 litrów
  • posiekany ząbek czosnku - 3 sztuki
  • posiekany koperek - 4 łyżki
  • posiekany szczypiorek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr według przepisu na opakowaniu i odstaw go do wystudzenia.
  2. Oczyść ogórki oraz rzodkiewki, umyj i zetrzyj na tarce. Następnie dodaj do barszczu.
  3. Dodaj również czosnek, jogurt, kefir, szczypiorek oraz koperek. Całość wymieszaj i odstaw do schłodzenia.