Chop Suey

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 0.5 kilogramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • marchewka - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżka
  • seler naciowy - 2 sztuki
  • papryka zielona - 2 sztuki
  • grzyby chińskie - 3 sztuki
  • groszek mrożony - 0.5 szklanek
  • nerkowce - 0.5 szklanek
  • kolendra

Sposób przygotowania:

  1. Zrób bulion z kostek Knorr i dwóch szklanek wody. Dodaj do niego łyżkę cukru.
  2. Kurczaka pokrój w małą kostkę i usmaż wraz z orzechami.
  3. Do cebuli dodaj marchew, seler i paprykę mieszając. Po kilku minutach dodaj groszek i grzyby.
  4. Cebulę skrój w pół plastry. Pokrój marchew, paprykę i seler w paski. Grzyby pokrój w cienkie plastry.
  5. W tym czasie zacznij gotować w bulionie cebulę.
  6. Gotuj jeszcze kilka minut i wrzuć pierś kurczaka razem z olejem oraz orzechy. Podgrzewaj jeszcze przez minutkę. Podawaj posypane kolendrą.