Chrupiąca cukinia
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinie - 2 sztuki
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • mleko - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 1 szklanka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • sól do smaku - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój umytą cukinię na centymetrowe plastry, posyp pieprzem i solą (jeśli uważasz, że jest to konieczne).
  2. Roztrzep jajka z mąką, mlekiem, rozkruszoną kostką Rosołu wołowego Knorr oraz pieprzem (tak, by ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki - nie może spływać z cukinii).
  3. Maczaj plastry cukinii w cieście z obu stron i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W ten sposób możesz przyrządzić też inne warzywa. Możesz także podgrzewać je na grillu.