Chrupiąca orkiszowa kanapka z kurczakiem i pastą warzywną

9


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
bułka orkiszowa2 sztuki
pierś z kurczaka pojedyncza1 sztuka
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżka
papryka czerwona1 sztuka
bakłażan0.5 sztuk
ząbek czosnku3 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
oliwa z oliwek2 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
kiełki słonecznika2 garść
rukola2 garść
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie warzywa ułóż na blasze do pieczenia, posmaruj oliwą i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut. Po upieczeniu warzywa ostudź i obierz ze skóry a następnie pokrój w drobną kostkę. Dodaj łyżkę oliwy, pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Krok 2
Pierś zamarynuj w 1 łyżce oliwy oraz przyprawie Knorr i usmaż na grillowej patelni.
Krok 3
Bułeczki przekrój obie na pół, podgrzej w piekarniku lub na grillu, a następnie na każdą z nich nałóż porcję warzywnej pasty.
Krok 4
Na dwie połówki nałóż całą rukolę. Kurczaka pokrój w cienkie plastry pod skosem i rozłóż na rukoli.
Krok 5
Na koniec na kurczaka połóż kiełki i przykryj pozostałymi połówkami bułki. Gotowe kanapki przekrój na połówki po przekątnej, przebij długą wykałaczką i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl