Chrupiące grzanki z pomidorową salsą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka pszenna - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 3 sztuki
  • listki świeżej bazylii - 5 sztuk
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę pokrój pod skosem na kromki o grubości 1,5-2 cm, a następnie grilluj z obu stron tak, aż na bułce pojawią się paski. Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z oliwą oraz 3 łyżkami wody.
  2. Umyte pomidory pokrój w drobną kostkę. Bazylię pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski, dodaj gotowy sos Knorr i wszystko razem wymieszaj.
  3. Grillowane pieczywo rozłóż na półmisku. Na każdą z kromek nałóż po łyżeczce pomidorowej salsy. Gotowe grzanki podawaj jako przekąskę lub jako dodatek do sałatek.