Chrupiące kurczaki z mozzarellą
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • pomidory - 1 sztuka
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 10 łyżek
  • mleko - 4 łyżki
  • mozzarella - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • świeża bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka opłucz i pokrój wzdłuż na wąskie paluszki. Wilgotne mięso obtocz w panierce z opakowania Knorr, ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15-20 minut.
  2. Pomidora oraz cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, a następnie dodaj pomidora. Dopraw do smaku i zdejmij z ognia.
  3. W żaroodpornym naczyniu układaj upieczone kawałki kurczaka, przekładając je na przemian pomidorami oraz cebulą. Całość posyp startym serem i zapiekaj przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C do momentu, gdy ser się roztopi.
  4. W tym czasie przygotuj dip, mieszając zawartość węższej saszetki Knorr z mlekiem i Majonezem Babuni Hellmann's. Gotowe paluszki podawaj z dipem udekorowane świeżą bazylią.