Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz
  • bułka tarta
  • sól
  • mąka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • oliwa
  • chilli
  • mielone mięso - 0.7 kilogramów
  • Puszka kukurydzy konserwowej - 1 sztuka
  • Puszka czarnej fasolki - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.
  2. Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.
  3. Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.