|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
pieprz | ||
bułka tarta | ||
sól | ||
mąka | ||
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
oliwa | ||
chilli | ||
mielone mięso | 0.7 kilogramów | |
Puszka kukurydzy konserwowej | 1 sztuka | |
Puszka czarnej fasolki | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką. |
Krok 2 |
Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę. |
Krok 3 |
Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą. |
Autor: pasibrzuch |