Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pieprz
bułka tarta
sól
mąka
ząbki czosnku2 sztuki
oliwa
chilli
mielone mięso 0.7 kilogramów
Puszka kukurydzy konserwowej1 sztuka
Puszka czarnej fasolki1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.
Krok 2
Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.
Krok 3
Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl