Chrupiące pałki z kurczaka
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki kurczaka - 8 sztuk
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • płatki owsiane błyskawiczne - 250 gramów
  • maślanka - 125 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • musztarda - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 150 mililitrów
  • ser pleśniowy typu rokpol - 75 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż formę do zapiekania papierem pergaminowym. Wrzuć do torebki płatki i rozdrobnij przy pomocy młotka lub tłuczka do mięsa. Wymieszaj z Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
  2. Wymieszaj maślankę z musztardą i miodem. Zanurzaj pałki w maślance a potem w płatkach, możesz to zrobić dwukrotnie.
  3. Ułóż pałki na blasze do zapiekania i piecz na złoto przez ok 40 min. Wymieszaj jogurt z pokruszonym serem. Podawaj kurczaka z dipem.