Chrupiące pałki z orzechami pekan
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 8 sztuk
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 4 łyżeczki
  • orzechy pekan - 3 łyżki
  • ser mozzarella - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • margaryna - 2 łyżki
  • kromki pieczywa tostowego - 6 sztuk
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pałki umyj, natrzyj przyprawą Knorr i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.
  2. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a następnie umieść w kielichu blendera i zmiksuj na sypko.
  3. Pieczywo przesyp do miski, dodaj posiekane orzechy, natkę oraz starty ser i dopraw do smaku. Na koniec dodaj margarynę i wymieszaj dobrze.
  4. Przyprawione pałki kurczaka wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 °C.
  5. Po tym czasie wyjmij je i na każdą z pałek nałóż orzechowy crust.
  6. Pałki ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15-20 minut w temperaturze 180 °C.