Chrupiące placki z dyni i sera

92


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
dynia300 gramów
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr1 opakowanie
woda2.5 szklanki
jajko1 sztuka
starty ser cheddar50 gramów
olej do smażenia0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i przełóż do miski.
Krok 2
Wlej wodę, dodaj jajko, starty ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Wymieszaj dokładnie ciasto i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Teraz smaż okrągłe placuszki na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony. Powinny być złociste i chrupiące.
Krok 4
Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj samodzielnie lub do duszonych mięs.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl