Chrupiące placki z dyni i sera
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 300 gramów
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 2.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • starty ser cheddar - 50 gramów
  • olej do smażenia - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i przełóż do miski.
  2. Wlej wodę, dodaj jajko, starty ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Wymieszaj dokładnie ciasto i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.
  3. Teraz smaż okrągłe placuszki na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony. Powinny być złociste i chrupiące.
  4. Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj samodzielnie lub do duszonych mięs.