|
Składniki | ||
cukinia | 2 sztuki | |
pomidor | 4 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
orzeszki piniowe | 4 łyżki | |
zielone oliwki | 15 sztuk | |
dynia | 4 sztuki | |
oliwa | 2 łyżki | |
ocet balsamiczny | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
bakłażan | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku. |
Krok 2 |
Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki. |
Krok 3 |
Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz. |
Krok 4 |
Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące. |
Krok 5 |
Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto. |
Autor: pasibrzuch |