| |||||||||
| Składniki | ||
| cukinia | 2 sztuki | |
| pomidor | 4 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| orzeszki piniowe | 4 łyżki | |
| zielone oliwki | 15 sztuk | |
| dynia | 4 sztuki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| ocet balsamiczny | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| bakłażan | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku. |
| Krok 2 |
| Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki. |
| Krok 3 |
| Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz. |
| Krok 4 |
| Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące. |
| Krok 5 |
| Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto. |
| Autor: pasibrzuch |