Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cukinia2 sztuki
pomidor4 sztuki
pieprz
sól
orzeszki piniowe4 łyżki
zielone oliwki15 sztuk
dynia4 sztuki
oliwa2 łyżki
ocet balsamiczny2 łyżki
sok z cytryny2 łyżki
bakłażan2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.
Krok 3
Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.
Krok 4
Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.
Krok 5
Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl