Chrupiące warzywa z patelni
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł - 1 sztuka
  • średnia cukinia - 2 sztuki
  • marchewka - 4 sztuki
  • świeża natka kolendry
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • liście szpinaku - 300 gramów
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • świeży imbir - 10 gramów
  • strąk ostrej papryki chili - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły podziel na małe różyczki i sparz je w gotującej się wodzie przez 4 minuty. Cukinie przekrój na pół po długości i pokrój w półplastry. Marchew również pokrój w plastry i zanurz w gotującej się wodzie na 4 minuty.
  2. Posiekaj czosnek, chili, zetrzyj imbir. Posiekaj natkę kolendry.
  3. Na patelni, najlepiej woku, podgrzej olej, czosnek i chili. Gdy olej zrobi się gorący, od razu dodaj pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż 5- 6 minut, ciągle mieszając. Do gorących już warzyw na koniec dodaj szpinak, imbir i bulionetkę. Pomieszaj jeszcze kilka razy, upewniając się, że bulionetka się rozpuściła.