|
Składniki | ||
ugotowany ryż długoziarnisty | 300 gramów | |
wędzony pstrąg | 400 gramów | |
łodygi selera naciowego | 4 sztuki | |
jajko na twardo | 6 sztuk | |
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
ogórek konserwowy | 8 sztuk | |
mały por | 1 sztuka | |
tarty chrzan | 200 gramów | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem. |
Krok 2 |
Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora. |
Krok 3 |
Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła. |
Autor: yobada |