Chrzanowa sałatka z pstrągiem

1


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
ugotowany ryż długoziarnisty 300 gramów
wędzony pstrąg400 gramów
łodygi selera naciowego4 sztuki
jajko na twardo6 sztuk
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
ogórek konserwowy8 sztuk
mały por 1 sztuka
tarty chrzan200 gramów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.
Krok 2
Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.
Krok 3
Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.
Autor: yobadaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl