| |||||||||
| Składniki | ||
| ugotowany ryż długoziarnisty | 300 gramów | |
| wędzony pstrąg | 400 gramów | |
| łodygi selera naciowego | 4 sztuki | |
| jajko na twardo | 6 sztuk | |
| Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
| ogórek konserwowy | 8 sztuk | |
| mały por | 1 sztuka | |
| tarty chrzan | 200 gramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem. |
| Krok 2 |
| Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora. |
| Krok 3 |
| Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła. |
| Autor: yobada |