Chrzanowa sałatka z pstrągiem
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ugotowany ryż długoziarnisty - 300 gramów
  • wędzony pstrąg - 400 gramów
  • łodygi selera naciowego - 4 sztuki
  • jajko na twardo - 6 sztuk
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek konserwowy - 8 sztuk
  • mały por - 1 sztuka
  • tarty chrzan - 200 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.
  2. Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.
  3. Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.