Chutney z mango
  • 100 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • niezbyt dojrzałe mango - 1.5 kilogramów
  • czosnek - 1 sztuka
  • rodzynki - 400 gramów
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżka
  • Kurkuma z Indii Knorr - 2 łyżeczki
  • ocet ryżowy - 125 mililitrów
  • cukier brązowy - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mango obierz ze skórki, pozbaw pestek i pokrój w kawałki. Czosnek drobno posiekaj.
  2. Przełóż mango i czosnek do garnka o grubym dnie. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem soli. Zagotuj.
  3. Trzymaj na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 godz. W razie potrzeby, podlewając nieco wodą Posól do smaku.
  4. Podawaj na zimno jako dodatek do dań typu curry.