ciasteczka biszkoptowe

Składniki:

  • jajka - 3 sztuki
  • cukier kryształ - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka oddzielić o białek.
  2. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, dodać cukier i cały czas ubijać.
  3. Następnie dodac żółtka i dalej ubijać.
  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta, lekko wymieszać, można też przez chwilę miksować na małych obrotach.
  5. Prostokątną blaszkę 24/28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
  6. Biszkopt piec 20-25 min. w temperaturze 175 stopni C.
  7. Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty jednakowej wielkości i ciasteczka są gotowe.