| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czekoladę ścieramy na tarce lub rozkruszamy. Mleko w proszku przesiewamy przez sitko. |
| Krok 2 |
| Orzechy włoskie obieramy, starając się ¼ całości zostawić do dekoracji. Herbatniki kruszymy na drobniejsze lub ścieramy. |
| Krok 3 |
| Do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody, wsypujemy całą szklankę cukru i gotujemy kilka minut mieszając. |
| Krok 4 |
| Następnie wrzucamy kostkę Kasi i rozdrobnioną czekoladę. Całość po zagotowaniu gotujemy do 5 minut cały czas mieszając. |
| Krok 5 |
| Po zagotowaniu tej masy zdejmujemy ją z ognia, wsypujemy przesiane mleko, posiekane orzechy włoskie, rodzynki, skórkę z pomarańcza, aromat pomarańczowy i herbatniki. |
| Krok 6 |
| Całość szybko mieszamy. Następnie do wyłożonej folią blachy wykładamy jeszcze ciepłą masę delikatnie ją rozprowadzając. |
| Krok 7 |
| Pozostałymi orzechami włoskimi przystrajamy wierzch tak, żeby powstały ciasteczka wielkości 4 x 4 cm. |
| Krok 8 |
| Całość możemy też posypać wiórkami kokosowymi, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki. |
| Krok 9 |
| Po schłodzeniu kroimy. |