Ciasteczka dietetyczne
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • kleik ryżowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
  • cukier puder - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • żółtko - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kleik ryżowy posiekać z Kasią.
  2. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść, gładkie jednolite ciasto.
  3. Podzielić na 2 równe części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.
  4. Ciasto rozgnieść palcami na grubość 0,5 cm i kieliszkiem wycinać małe kółeczka.
  5. Ciasteczka układać na posmarowanej blasze i piec ok 10 min.w 200*C na jasnozłoty kolor.