Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym

15


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
paluszki krabowe500 gramów
puree ziemniaczane250 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
kwaśna śmietana200 gramów
czerwona cebula1 sztuka
mąka150 gramów
jajka2 sztuki
cytryna2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
ziarna sezamu60 gramów
sól
olej200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 2
Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram).
Krok 4
Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron.
Krok 5
Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl