Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem. |
Krok 2 |
Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. |
Krok 3 |
Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram). |
Krok 4 |
Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron. |
Krok 5 |
Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku. |