Ciasteczka kruche kakaowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 1.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier puder - 1 szklanka
  • żółtko - 3 sztuki
  • kakao - 0.75 szklanek
  • olejek waniliowy - 0.3 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Przesianą mąkę zmieszać z kakao, a następnie posiekać nożem z Kasią.
  2. Dodać żółtka utarte z cukrem pudrem. Zagnieść ciasto i dobrze je ochłodzić.
  3. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać foremką ciasteczka. Piec w temp. 180 C przez ok. 15 minut.
  4. Upieczone i wystudzone ciasteczka można posypać cukrem pudrem.