Ciasteczka marchewkowe z marmoladą

13


Łatwe


30 min.


9 os.

Składniki
marchewka100 gramów
mąka pszenna220 gramów
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
masło100 gramów
cukier puder2 łyżeczki
Cynamon z Wietnamu Knorr0.25 łyżeczek
marmolada różana150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, pokrojone w kostkę masło oraz startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę.
Krok 2
Wyrabiamy ciasto. Gdyby było zbyt klejące oddajemy więcej mąki.
Krok 3
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm i wykrawamy krążki o średnicy ok 5-6 cm.
Krok 4
Połowę krążków odkładamy, a na drugiej połowie wycinamy w środku mniejsze kółeczko, tak aby powstał kształt oponki.
Krok 5
Pełne krążki smarujemy marmoladą i przykrywamy krążkiem z dziurką.
Krok 6
Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciastka w temp. 200 stopni C ok. 25 min.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl