Przygotowanie |
Krok 1 |
Włożyć Kasię, brązowy cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. |
Krok 2 |
Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i płatki owsiane. |
Krok 3 |
Dokładnie wymieszać. |
Krok 4 |
Nabierać łyżką ciasto i formować kulki, kłaść na natłuszczonej blasze, rozgnieść delikatnie widelcem. |
Krok 5 |
Piec 12 minut lub do uzyskania złocistej barwy. |
Krok 6 |
Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia. |
Krok 7 |
Przyrządzić masę: włożyć Kasię, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. |
Krok 8 |
Posmarować połowę ciasteczek dżemem malinowym i masą. |
Krok 9 |
Przykryć pozostałymi ciasteczkami. |