| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, cukier, jajka utrzyj na puszysta masę. |
| Krok 2 |
| Dodaj cynamon i sól, a następnie zmielone orzechy i mąkę. |
| Krok 3 |
| Wszystko wyrób na gładkie ciasto. |
| Krok 4 |
| Uformuj kulę, zawiń ją w folię aluminiową i włóż na 30 min. do lodówki. |
| Krok 5 |
| Rozwałkuj ciasto na placek grubości ok. 3 mm i foremkami wycinaj misie, wtykając w każdy po jednym orzechu laskowym. |
| Krok 6 |
| Ciastka ułóż na posmarowanej Kasią blasze. |
| Krok 7 |
| Roztrzep jajko z mlekiem i posmaruj ciasteczka. |
| Krok 8 |
| Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175-200 st. C i piecz 8-12 minut. |
| Krok 9 |
| Upieczone ciasteczka zdejmij z blachy i ostudź na kratce. |
| Krok 10 |
| Zamiast cynamonu możesz dodać 2 łyżki kakao lub kilka kropli zapachu rumowego. |