Ciasteczka orzechowe z czekoladą
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • cukier - 50 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • śmietana - 2 łyżki
  • orzechy laskowe - 70 gramów
  • migdały - 70 gramów
  • mleczna czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Dodaj posiekaną Kasię i śmietanę.
  3. Wszystko razem szybko zagnieć i wstaw na 60 minut do lodówki.
  4. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i pokrój na prostokąty o wielkości 3x4 cm.
  5. Ciasteczka układaj na posmarowanej Kasią i obsypanej mąką blaszce i piecz w 180 stopniach C około 15 minut.
  6. Na wystudzonych ciasteczkach układaj po kilka orzeszków lub migdałów i polewaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.