Ciasteczka orzechowe z czekoladą

45


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
mąka200 gramów
cukier50 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
śmietana2 łyżki
orzechy laskowe70 gramów
migdały70 gramów
mleczna czekolada1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Dodaj posiekaną Kasię i śmietanę.
Krok 3
Wszystko razem szybko zagnieć i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i pokrój na prostokąty o wielkości 3x4 cm.
Krok 5
Ciasteczka układaj na posmarowanej Kasią i obsypanej mąką blaszce i piecz w 180 stopniach C około 15 minut.
Krok 6
Na wystudzonych ciasteczkach układaj po kilka orzeszków lub migdałów i polewaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl