Ciasteczka owsiane

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • płatki owsiane - 0.5 kilogramów
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 3 łyżki
  • bakalie

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane zalej szklanką mleka, wymieszaj.
  2. Poczekaj, aż zmiękną około 15 minut.
  3. Kasię rozpuść na ogniu, dodaj cukier, kakao.
  4. Mieszaj do rozpuszczenia.
  5. Do masy dodaj trochę aromatu.
  6. Połącz masę z płatkami owsianymi i dokładnie wymieszaj, dodając bakalie w czekoladzie.
  7. Uformuj ciasteczka i poukładaj na blasze (możesz użyć folii aluminiowej).
  8. Piecz w temp. 220 stopni do zarumienienia.