Ciasteczka parasolki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

170 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

dekoracja:

1 opakowanie

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z przesianej mąki, żółtka, miękkiej Kasi, cukru pudru i cynamonu szybko zagnieć gładkie ciasto, zawiń je w folię aluminiową i włóż na 30 min do lodówki.

Krok 2

Ciasto cienko (3-4 mm) rozwałkuj i foremką wycinaj parasolki.

Krok 3

Piecz na jasnozłoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Krok 4

Ostudzone parasolki polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.

Krok 5

A gdy zastygnie, obrysuj cukrowymi pisakami i udekoruj cukrowymi perełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka parasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej