Ciasteczka pomarańczowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier - 60 gramów
  • mąka - 150 gramów
  • cukier waniliowy
  • cukier puder - 140 gramów
  • woda - 2 łyżki
  • kandyzowana skórka pomarańczowa - 200 gramów
  • mleko - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, cukier, miękką Kasię, cukier waniliowy i mleko włóż do miski i wymieszaj mikserem.
  2. Następnie przełóż na obsypany mąką stół i szybko zagnieć.
  3. Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm i wycinaj foremką ciasteczka.
  4. Układaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  5. Piecz około 10 min. w 180 st. C.
  6. Cukier puder wymieszaj z wodą.
  7. Cukrową masą smaruj wystudzone ciasteczka, a następnie układaj na nich kandyzowaną skórkę pomarańczową.