ciasteczka razowe z płatkami owsianymi
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • masło lub margaryna np. Kasia (najlepiej w temperaturze pokojowej - 120 gramów
  • brązowy cukier - 70 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • płatki owsiane - 100 gramów
  • mąka - 140 gramów
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • czekolada - 250 gramów

Sposób przygotowania:

  1. 1 porcja to ok. 25-30 ciasteczek. Masło utrzeć z cukrem przy pomocy miksera. Dodać jajko, dalej ucierać. Następnie wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć łyżką. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż zaczną się lekko brązowić. Po upieczeniu odczekać około minuty, gotowe ciasteczka studzić na kratce.