Ciasteczka rumowe

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
cukier75 dekagramów
mąka2 dekagramy
proszek do pieczenia1 łyżeczka
żółtko1 sztuka
cukier waniliowy1 opakowanie
czekolada1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
tłuszcz i bułka tarta do formy1 unit
zapach rumowy0.25 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy, aromat oraz żółtko jajka i odrobinę soli.
Krok 2
Zagnieść ciasto.
Krok 3
Dodać posiekaną Kasię, wyrobić.
Krok 4
Odstawić na godzinę w chłodne miejsce do wyrośnięcia.
Krok 5
Stolnicę wysypać mąką, rozwałkować ciasto.
Krok 6
Ciasteczka wykrawać za pomocą foremki.
Krok 7
Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Krok 8
Piec w temp. 180 C.
Krok 9
Ostudzić.
Krok 10
Czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać łyżkę Kasi.
Krok 11
Masą czekoladową udekorować ciasteczka.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl