Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy, aromat oraz żółtko jajka i odrobinę soli. |
Krok 2 |
Zagnieść ciasto. |
Krok 3 |
Dodać posiekaną Kasię, wyrobić. |
Krok 4 |
Odstawić na godzinę w chłodne miejsce do wyrośnięcia. |
Krok 5 |
Stolnicę wysypać mąką, rozwałkować ciasto. |
Krok 6 |
Ciasteczka wykrawać za pomocą foremki. |
Krok 7 |
Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. |
Krok 8 |
Piec w temp. 180 C. |
Krok 9 |
Ostudzić. |
Krok 10 |
Czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać łyżkę Kasi. |
Krok 11 |
Masą czekoladową udekorować ciasteczka. |