Ciasteczka wiatraczki

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
żółtka2 sztuki
mąka50 dekagramów
kwaśna śmietana6 łyżek
drożdże4 dekagramy
marmolada1 słoik
cukier wanliowy 1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Krok 2
Następnie rozwałkować cienko, kroić na kwadraty. Naciąć na rogach, na środek dać marmoladę i zwinąć do środka co drugi róg, tworząc wiatraczek.
Krok 3
Piec na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl