Ciasteczka wiatraczki
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 stopni °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 50 dekagramów
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie
  • żółtka - 2 sztuki
  • drożdże - 4 dekagramy
  • kwaśna śmietana - 6 łyżek
  • marmolada - 1 słoik

Sposób przygotowania:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  2. Następnie rozwałkować cienko, kroić na kwadraty. Naciąć na rogach, na środek dać marmoladę i zwinąć do środka co drugi róg, tworząc wiatraczek.
  3. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.