Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Dodaj posiekaną, zimną Kasię, jajko i śmietanę. |
Krok 3 |
Wszystko szybko zagnieć i odłóż na 30 minut do lodówki. |
Krok 4 |
Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj małą foremką okrągłe ciasteczka. |
Krok 5 |
Ciasteczka układaj na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. |
Krok 6 |
Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. |
Krok 7 |
Na każdym ciasteczku zrób za pomocą szprycy różyczkę z ubitej piany i włóż w nią osączoną wisienkę. |
Krok 8 |
Ciasteczka piecz w 170 st. C około 20 minut. |