Ciasteczka wiśniówkowe

14


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka350 gramów
cukier100 gramów
jajko1 sztuka
śmietana 18%2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
białko 2 sztuki
cukier puder200 gramów
wiśnie świeże lub w zalewie
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Dodaj posiekaną, zimną Kasię, jajko i śmietanę.
Krok 3
Wszystko szybko zagnieć i odłóż na 30 minut do lodówki.
Krok 4
Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj małą foremką okrągłe ciasteczka.
Krok 5
Ciasteczka układaj na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Krok 6
Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Krok 7
Na każdym ciasteczku zrób za pomocą szprycy różyczkę z ubitej piany i włóż w nią osączoną wisienkę.
Krok 8
Ciasteczka piecz w 170 st. C około 20 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl