Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy Kasię, proszek do pieczenia i siekamy nożem. |
Krok 2 |
Z jajek i cukru robimy kogel mogel, dodajemy do mąki zagniatając ciasto. Dodać śmietanę i aromat, zagnieść wszystko energicznie. Wkładamy na około 30 minut do lodówki. |
Krok 3 |
Następnie kroimy na cztery części i każdą część wałkujemy na placek (żeby nie był bardzo cienki). |
Krok 4 |
Foremkami do ciastek można różne kształty robić, moje są serduszka dlatego na Dzień Mamy. Wycinamy Serduszka, żeby każde miało parę, w jednym robimy mniejsze serduszko. Układamy na blaszce i pieczemy 30 minut. |
Krok 5 |
Tak gotowe ciastka po wystudzeniu smarujemy dżemem (można wiśniowym) i kładziemy drugie serce z dziurką. Gotowe. Smacznego, wszystkim Mamom najlepszego. |