Ciasteczka z czarnym pieprzem i serem

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mąka250 gramów
Sos do pieczeni z cebulką Knorr1 opakowanie
ser cheddar60 gramów
szczypiorek1 pęczek
żółtko1 sztuka
woda80 mililitrów
czarny pieprz świeżo zmielony1 łyżka
mąka do podsypania
Przygotowanie
Krok 1
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, posiekany szczypiorek, czarny pieprz, starty ser oraz sos Knorr.
Krok 2
W drugiej misce wymieszaj wodę z żółtkiem.
Krok 3
Połącz obie masy i wyrabiaj ręcznie lub robotem kuchennym na gładkie ciasto.
Krok 4
Gotowe odstaw na 20 minut w chłodne miejsce. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy.
Krok 5
Powycinaj małe, okrągłe ciasteczka wielkości dużej monety.
Krok 6
Ciasteczka układaj w małych odstępach na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 170 °C przez 20 minut. Podawaj jako przekąskę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl