Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię utrzyj z cukrem. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszaj z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia, dodaj cynamon, goździki i jajko. |
Krok 3 |
Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć rękoma na elastyczne ciasto. |
Krok 4 |
Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm, a następnie filiżanką wycinaj okrągłe ciasteczka wielkości około 8 cm. |
Krok 5 |
Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni C około 15 minut. |
Krok 6 |
Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. |
Krok 7 |
Upieczone i ostudzone ciasteczka do połowy maczaj w polewie czekoladowej i dekoruj połówkami orzechów. |