| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię utrzyj z cukrem. |
| Krok 2 |
| Mąkę wymieszaj z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia, dodaj cynamon, goździki i jajko. |
| Krok 3 |
| Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć rękoma na elastyczne ciasto. |
| Krok 4 |
| Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm, a następnie filiżanką wycinaj okrągłe ciasteczka wielkości około 8 cm. |
| Krok 5 |
| Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni C około 15 minut. |
| Krok 6 |
| Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. |
| Krok 7 |
| Upieczone i ostudzone ciasteczka do połowy maczaj w polewie czekoladowej i dekoruj połówkami orzechów. |