Ciasteczka z orzechami

23


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia60 gramów
mąka100 gramów
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
cukier50 gramów
mielone orzechy włoskie60 gramów
jajko1 sztuka
mielony cynamon0.5 łyżeczek
mielone goździki0.5 łyżeczek
polewa czekoladowa1 opakowanie
połówki orzechów włoskich20 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Miękką Kasię utrzyj z cukrem.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia, dodaj cynamon, goździki i jajko.
Krok 3
Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć rękoma na elastyczne ciasto.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm, a następnie filiżanką wycinaj okrągłe ciasteczka wielkości około 8 cm.
Krok 5
Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni C około 15 minut.
Krok 6
Polewę rozpuść w kąpieli wodnej.
Krok 7
Upieczone i ostudzone ciasteczka do połowy maczaj w polewie czekoladowej i dekoruj połówkami orzechów.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl