Ciasteczka z powidłami śliwkowymi
  • 15 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 200 °C
  • duża blacha

Składniki:

  • mąka - 340 gramów
  • woda - 5 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • powidła śliwkowe
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszać mąkę, cukier waniliowy z Kasią, dodając wodę gdyby ciasto było zbyt zwarte.
  2. Wyrobione ciasto włożyć do lodówki na około godzinę.
  3. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować.
  4. Wyciąć podłużne trójkąty, naciąć krótszy bok.
  5. Przy nacięciu układać łyżeczkę powideł i zwijać. Piec na złoty kolor.