Ciasteczka z powidłami śliwkowymi

78


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
mąka340 gramów
woda5 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
powidła śliwkowe
cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać mąkę, cukier waniliowy z Kasią, dodając wodę gdyby ciasto było zbyt zwarte.
Krok 2
Wyrobione ciasto włożyć do lodówki na około godzinę.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować.
Krok 4
Wyciąć podłużne trójkąty, naciąć krótszy bok.
Krok 5
Przy nacięciu układać łyżeczkę powideł i zwijać. Piec na złoty kolor.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl