Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony kurczak - 200 gramów
  • śmietana - 100 mililitrów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • jajka - 2 sztuki
  • pomidorki cherry - 10 sztuk
  • margaryna - 1 opakowanie
  • biały chleb tostowy - 0.5 opakowań
  • ser feta - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Obetnij skórki z chleba tostowego, a następnie pokrój go w kostkę.
  2. Wymieszaj kostki chleba z miękką margaryną, aż do uzyskania konsystencji ciasta.
  3. Tak przygotowanym ciastem wyłóż dno i boki foremek do pieczenia babeczek. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 8-10 minut.
  4. Śmietanę wymieszaj z jajkami i sosem sałatkowym Knorr.
  5. Do lekko podpieczonych foremek chlebowych nałóż drobne kawałki wędzonego kurczaka, pomidorki przekrojone na pół oraz pokruszony ser feta.
  6. Zalej babeczki sosem czosnkowym i ponownie piecz przez 15 minut.