Ciasteczka zbożowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • sezam - 0.5 szklanek
  • ziarna słonecznika - 0.5 szklanek
  • orzechy włoskie (posiekane) - 3.5 szklanki
  • miód - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • jajko - 2 sztuki
  • cukier puder - 5 łyżek
  • mąka - 0.5 szklanek
  • śmietana - 2 łyżeczki
  • soda - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka utrzeć z cukrem pudrem.
  2. Po czym dodać roztopioną Kasię z miodem (wystudzoną).
  3. Następnie dodać mąkę i śmietanę z sodą.
  4. Ucierać do uzyskania jednolitej masy.
  5. Po czym dodać ziarna sezamu, słonecznika oraz orzechy.
  6. Formować kuleczki lekko spłaszczone i układać na wysmarowaną blachę tłuszczem.
  7. Piec w temp. 200 st. C ok. 15-20 min.