Ciasteczka ze śliwkami

10


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
kleik ryżowy1.5 szklanek
cukier40 gramów
jajko2 sztuki
posiekane suszone śliwki1 szklanka
proszek do pieczenia (bezglutenowy)0.5 łyżeczek
rodzynki0.5 szklanek
ziarna sezamu3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Do miski wsyp kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia (bezglutenowy) i sezam. Wszystko wymieszaj mikserem, dodając miękką Kasię. Wsyp śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką.
Krok 2
Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Piecz w nagrzanym do 180st. C piekarniku około 20 minut. 
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl