| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
| kleik ryżowy | 1.5 szklanek | |
| cukier | 40 gramów | |
| jajko | 2 sztuki | |
| posiekane suszone śliwki | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia (bezglutenowy) | 0.5 łyżeczek | |
| rodzynki | 0.5 szklanek | |
| ziarna sezamu | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miski wsyp kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia (bezglutenowy) i sezam. Wszystko wymieszaj mikserem, dodając miękką Kasię. Wsyp śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką. |
| Krok 2 |
| Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Piecz w nagrzanym do 180st. C piekarniku około 20 minut. |
| Autor: MojeCiasto.pl |