Ciasteczka ze śliwkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • kleik ryżowy - 1.5 szklanek
  • cukier - 40 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • posiekane suszone śliwki - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia (bezglutenowy) - 0.5 łyżeczek
  • rodzynki - 0.5 szklanek
  • ziarna sezamu - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia (bezglutenowy) i sezam. Wszystko wymieszaj mikserem, dodając miękką Kasię. Wsyp śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką.
  2. Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz w nagrzanym do 180st. C piekarniku około 20 minut.