|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
kleik ryżowy | 1.5 szklanek | |
cukier | 40 gramów | |
jajko | 2 sztuki | |
posiekane suszone śliwki | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia (bezglutenowy) | 0.5 łyżeczek | |
rodzynki | 0.5 szklanek | |
ziarna sezamu | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski wsyp kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia (bezglutenowy) i sezam. Wszystko wymieszaj mikserem, dodając miękką Kasię. Wsyp śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką. |
Krok 2 |
Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. |
Krok 3 |
Piecz w nagrzanym do 180st. C piekarniku około 20 minut. |
Autor: MojeCiasto.pl |