Ciastka digestive

10


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
żytnia mąka pełnoziarnista175 gramów
mąka pszenna50 gramów
płatki owsiane50 gramów
mleko6 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
cukier brązowy4 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
sól0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Do jednego naczynia dodaj płatki owsiane do nich obie mąki, pokrojoną Kasię, cukier, proszek do pieczenia, sól i mleko. Całość zmiksuj za pomocą blendera. Ciasto powinno być lepkie na tyle, że dasz rade zagnieść je w jedną kulę.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na placek grubości ok. 4 mm. Za pomocą szklanki wykrawaj z niego placuszki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po ok. 15 minutach ciastka digestive będą gotowe.
Krok 3
Przepis możesz nieco urozmaicić, rozsmarowując na upieczonych herbatnikach warstwę rozpuszczonej wcześniej czekolady lub posypując płatkami soli. Można posmarować czekolada.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl