| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę przesiać do miski, dodać sól i wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Wyrobić na gładkie ciasto, uformować kulkę, owinąć ją w przezroczystą folię i włożyć do lodówki na 15 minut. |
| Krok 2 |
| Kasię wyjąć z lodówki i pokroić na 4-5 plastrów. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej delikatnie mąką. Na środku ułożyć obok siebie plastry Kasi. Boki ciasta ze wszystkich stron założyć do środka i mocno zacisnąć. Ciasto napełnione Kasią rozwałkować a następnie złożyć z obu stron do środka aby było ono trzykrotnie przełożone. Ciasto znów rozwałkować i złożyć jak wyżej i owinąwszy w folię włożyć do lodówki. |
| Krok 3 |
| Schłodzone ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt i ostrym nożem wycinamy 8 kwadratów i 8 wąskich pasków (każdy skręcić). |
| Krok 4 |
| Każdy z kwadratów posmarować dżemem, krawędzie ciastek posmarować jajkiem, ułożyć na nich poskręcane paski ciasta i lekko docisnąć. |
| Krok 5 |
| Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki, pokroić w plastry. |
| Krok 6 |
| Ułożyć na ciastku. |
| Krok 7 |
| Ciastka piec na blasze spłukanej wcześniej zimną wodą. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 18 minut. |
| Krok 8 |
| Zaraz po upieczeniu posypać cukrem. |