Ciastka kokosowe

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • mąka krupczatka - 30 dekagramów
  • cukier puder - 15 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 3 łyżki
  • wiórki kokosowe - 15 dekagramów
  • jajko - 2 sztuki
  • rum - 0.5 łyżek
  • śmietana - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę.
  2. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
  3. Posiekać z mąką miękką Kasię.
  4. Dodać jaja, rum, śmietanę i zagnieść ciasto.
  5. Rozwałkować i wycinać okrągłe ciasteczka.
  6. Układać na natłuszczonej blasze i piec w nagrzanym piekarniku do uzyskania jasnozłotego koloru.