Ciastka pieczarki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 17 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka ziemniaczana - 2 szklanki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier puder - 4 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • soda oczyszczona - 0.5 łyżeczek
  • kakao - 2 dekagramy

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, jajko, dokładnie wymieszać (można użyć mikseru, ale niekoniecznie).
  2. Do masy dodać 2 rodzaje mąki, sodę i wyrobić ciasto.
  3. Z gotowego ciasta formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), w kulce robimy wcięcie szyjką od butelki otartej o kakao (wychodzą nam pieczarki).
  4. Układamy na blachę i pieczemy na jasny, złoty kolor.