| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka ziemniaczana | 2 szklanki | |
| mąka pszenna | 2 łyżki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| cukier puder | 4 łyżki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
| soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
| Dodatki: | ||
| kakao | 2 dekagramy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, cukier, jajko, dokładnie wymieszać (można użyć mikseru, ale niekoniecznie). |
| Krok 2 |
| Do masy dodać 2 rodzaje mąki, sodę i wyrobić ciasto. |
| Krok 3 |
| Z gotowego ciasta formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), w kulce robimy wcięcie szyjką od butelki otartej o kakao (wychodzą nam pieczarki). |
| Krok 4 |
| Układamy na blachę i pieczemy na jasny, złoty kolor. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |