|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka ziemniaczana | 2 szklanki | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
cukier puder | 4 łyżki | |
jajko | 1 sztuka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
Dodatki: | ||
kakao | 2 dekagramy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier, jajko, dokładnie wymieszać (można użyć mikseru, ale niekoniecznie). |
Krok 2 |
Do masy dodać 2 rodzaje mąki, sodę i wyrobić ciasto. |
Krok 3 |
Z gotowego ciasta formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), w kulce robimy wcięcie szyjką od butelki otartej o kakao (wychodzą nam pieczarki). |
Krok 4 |
Układamy na blachę i pieczemy na jasny, złoty kolor. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |