|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
cukier | 1.5 szklanek | |
mąka | 30 dekagramów | |
mleko | 5 łyżek | |
jajko | 5 sztuk | |
proszek do pieczenia | 0.5 opakowań | |
krem krówka | 25 dekagramów | |
żelatyna | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 1 sztuka | |
twaróg | 1 kilogram | |
galaretka | 1 opakowanie | |
owoce | 2 kilogramy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. |
Krok 2 |
Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni. |
Krok 3 |
Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. |
Krok 5 |
Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godziny do lodówki. |
Krok 6 |
Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |