Ciastka z owocami

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • cukier - 1.5 szklanek
  • mąka - 30 dekagramów
  • mleko - 5 łyżek
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 0.5 opakowań
  • krem krówka - 25 dekagramów
  • żelatyna - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • twaróg - 1 kilogram
  • galaretka - 1 opakowanie
  • owoce - 2 kilogramy

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób.
  2. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  3. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny.
  4. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę.
  5. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godziny do lodówki.
  6. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.