| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
| cukier | 1.5 szklanek | |
| mąka | 30 dekagramów | |
| mleko | 5 łyżek | |
| jajko | 5 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 0.5 opakowań | |
| krem krówka | 25 dekagramów | |
| żelatyna | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 sztuka | |
| twaróg | 1 kilogram | |
| galaretka | 1 opakowanie | |
| owoce | 2 kilogramy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. |
| Krok 2 |
| Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni. |
| Krok 3 |
| Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. |
| Krok 4 |
| Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. |
| Krok 5 |
| Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godziny do lodówki. |
| Krok 6 |
| Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |